آشنایی با بزرگان کوچینگ دنیا؛ قسمت چهارم “آنتونی اِم گرانت”

گردآوری و ترجمه: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مددکار اجتماعی و مدیر مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

آشنایی با بزرگان کوچینگ دنیا: آنتونی اِم گرانت، روانشناس کوچینگ، مدرک کارشناسی خود را در زمینه روانشناسی، و کارشناسی ارشد خود را در زمینه علوم رفتاری دریافت نموده است. رساله دکترای وی تحت عنوان “به سوی روانشناسی کوچینگ “ با مضمون تأثیر کوچینگ بر فراشناخت، سلامت روان و رسیدن به اهداف بوده و یکی از معدود رساله های دکترایی است که صریحاً به روانشناسی کوچینگ می پردازد. گرانت هم به عنوان پزشک و هم به عنوان شخصیت دانشگاهی فعالیت می کند.

در ژانویه ۲۰۰۰، اولین بخش بین المللی روانشناسی کوچینگ را در دانشکده روانشناسیِ دانشگاه سیدنی تأسیس کرد. این بخش برنامه های تحصیلات تکمیلی را برای سطح کارشناسی ارشد در علوم کاربردی (روانشناسی کوچینگ)، ارشد کوچینگ سازمانی و گواهینامه تحصیلی در علوم کابردی (روانشناسی کاربردی مثبت گرا) را ارائه می دهد. تحقیقات و اقدامات گرانت در کوچینگ به طور مکرر در رسانه های ملی و بین المللی منتشر می شود. وی در تالیف و ویرایش ۵ کتاب در رابطه با کوچینگ مستند محور شرکت داشته است. کتاب های گرانت به ۸ زبان زنده دنیا ترجمه شده و او به عنوان پیشگام اصلی در روانشناسی کوچینگ شناخته می شود.

آشنایی با بزرگان کوچینگ دنیا

برخی از آثاری که گرانت در تألیف آن ها همکاری کرده است:

کتاب راهنمای کوچینگ مستند محور: به کارگیری بهترین روش ها برای مشتری ها
کوچینگ راه حل محور: مدیریت افراد در این دنیای پیچیده
خود را کوچینگ کنید: تغییر واقعی در زندگی شخصی
هشت گام برای شادی: دانش شاد زیستن و کابرد آن
هشت گام برای شادی: کتاب راهنمای روزانه

اولین مرجع رویکردهای اثبات شده علمی برای کوچینگ فردی و اجرایی

آنتونی گرانت و دایان استابِر در “کتاب راهنمای کوچینگ مستند محور: به کارگیری بهترین روش ها برای مشتری ها”، آخرین تحقیقات علمی رفتاری را برای کوچینگ فردی و اجرایی به کار گرفته اند. این کتاب، چندیدن رویکرد کوچینگ مختلف همراه با پایه دانش نظری و تجربی را ارائه می دهد. نویسنده ها با شناسایی خصوصیت کوچینگ_ که فرآیند کوچینگ اصولا غیربالینی، مشارکتی و مفهومی است_ مُدل کوچینگ مستند محور را طرح ریزی کرده اند که به پزشکان اجازه می دهد تا تخصص خود را با نیازهای مشتریان با بهترین دانش روز ادغام نمایند.
این رویکرد، مربی ها را قادر خواهد ساخت تا درک بالاتری داشته و اقدامات کوچینگ خود را بهبود نمایند درحالی که اجباری برای پیروی از استانداردهای عملی دقیقِ تعریف شده و واحد وجود ندارد. این کتاب به رویکرد های مختلف نگاهی انداخته و هر کدام را برای دو مطالعه موردی یکسان به کار می برد و از طریق این سنجش عملی، روش ها، فرضیه ها و مفاهیم را به صورت رویکرد های مختلف به نمایش می گذارد. و این رویکردها عبارتند از :

نمای کلی: مدل مفهومی از رویکردهای کوچینگ
سیستم ها و نظریه پیچیدگی
چشم انداز رفتاری
چشم انداز انسانی
کوچینگ شناختی
نظریه پیشرفت بزرگسالان
رویکرد جامع هدف محور
گوچینگ روانکاوانه
روانشناسی مثبت گرا
رویکرد یادگیری بزرگسالان
چارچوب ماجراجو محور
فرهنگ و کوچینگ

منابع:

https://instituteofcoaching.org/anthony-grant-phd
https://www.goodreads.com/author/show/475006.Anthony_M_Grant
https://www.wiley.com/enus/Evidence+Based+Coaching+Handbook%3A+Putting+Best+Practices+to+Work+for+Your+Clients-p-9780470893630

مطالب مرتبط
رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا