آسیبشناسی عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۱۰ سال گذشته
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آسیبشناسی جدی در نحوه عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در یک دهه اخیر انجام شود و موفقیتها و عدم موفقیتهای این ستاد در یک پروژه تحقیقاتی بررسی میشود.
به نقل از مهر، عبدالرضا رحمانیفضلی در حاشیه نخستین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاستجمهوری در سال ۹۵ با اشاره به دیدار اخیر برخی از مسئولان با رهبر معظم انقلاب بهمنظور بررسی گزارشات آسیبهای اجتماعی، در تشریح جزئیات این دیدار و پیگیریهای پس از آن اظهار کرد: در جلسه برگزارشده با رهبر معظم انقلاب مقرر شد گزارشات دقیقی از اقدامات انجامشده تا شش ماه آینده تهیه شود و در موعد مشخصشده شش ماه، خدمت ایشان ارائه شود. دبیرکل ستاد بیان کرد: اقدامات برنامهریزیشده در این جلسه در سه حوزه کاهش تقاضا، عرضه و پیشگیری خواهد بود و با توجه به جلسه اخیر با رهبر معظم انقلاب، وظایف دستگاههای عضو بهصورت مستقل و تفکیکشده احصا و به تمام این دستگاهها ابلاغ شد. رحمانیفضلی گفت: در برنامهریزیهای انجامشده مقرر شد تمامی وظایف ابلاغشده بهصورت ماهانه پیگیری شود و گزارش عملکرد هریک از دستگاهها به استحضار رئیسجمهور خواهد رسید. وی گفت: در یکی از مصوبات جلسه امروز مقرر شد در دو حوزه درمان و مقابله با مواد مخدر، ستاد مبارزه با مواد مخدر با بهرهگیری از تجارب داخلی، جهانی و تحقیقاتی، دو طرح را برای جلسه بعد آماده کند و در جلسه بعدی که قرار است با حضور رئیسجمهور و رؤسای قوا برگزار شود، به بحث گذاشته شود. دبیرکل ستاد گفت: در این مطالعات آسیبشناسی، عملکرد ستاد در دهه اخیر بررسی شده و به یافتن دلایل موفقیت یا عدم موفقیت طرحهای ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخته میشود تا اگر تغییراتی لازم است، در ساختار آن داده شود.
وی با تأکید بر اینکه قرار است دو طرح پیشنهادی، تغییرات اساسی را در بحث درمان و مقابله با مواد مخدر ایجاد، ادامه داد: علاوه بر این مصوبه، دو مصوبه دیگر در این جلسه به تصویب رسید که یک مورد از آن درباره ماده ۲۸ و آییننامه آن بود و مورد دیگر درخصوص چگونگی هزینهکرد درآمدهای ناشی از کشف اموال و داراییهای قاچاقچیان بود.
رحمانیفضلی در ادامه ابراز امیدواری کرد که با استمرار برگزاری جلسات هر دو ماه یک بار، هماهنگیهای میان دستگاهها تقویت و نتایج خوبی حاصل شود. وی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره امکان حذف اعدام در طرحهای پیشِرو گفت: بحث مجازات قاچاقچیان و تأثیر آن بر فعالیت قاچاقچیان مواد مخدر یکی از موضوعات اصلی مورد بحث ستاد مبارزه با مواد مخدر است و کمیته حقوقی این ستاد ماههاست که مأمور شده تا مجازاتهای مواد مخدر از جمله اعدام را بررسی کند. چند روز قبل در جلسهای با رئیس قوه قضائیه و سایر مسئولان قضائی این مسئله مطرح و مقرر شد تا کمیته مشترکی به ریاست دادستان کل کشور شیوههای جایگزین مجازات مواد مخدر از جمله مجازات اعدام را بررسی کند. رحمانیفضلی گفت: در دیدار با رئیس قوه قضائیه نیز این موضوع مطرح شد که کمیته حقوقی به ریاست دادستان کل کشور، روشهای جایگزین برای مؤثرشدن مجازاتها بر عملکرد قاچاقچیان را بررسی و ارائه کند.