بروز رسانی آذر ۹ام, ۱۳۹۹ ۵:۴۵ بعد از ظهر
تیر ۲۳, ۱۳۹۸ اخبار اجتماعی 0
عصر ایران: میوه گل رز (Rose Hip) از شکوفه های گیاه رز وحشی رشد می کند. این محصول دارای رنگ های متنوع و گوناگون و مختلف از نارنجی تا بادنجانی است و همچنين معمولا در قسمت و بخش پایانی فصل رویش، حدودا قسمتهاي آخر تابستان تا پاییز، رشد می کند.
به نقل از “وری ول هلث”، میوه گل رز یکی از مواد تشکیل دهنده رایج در چای های گیاهی است و همچنين همچنین به شکل مکمل و همچنين پودر نیز به فروش می رسد. میوه گل رز حاوی برخی آنتی اکسیدان های مهم شامل ویتامین C، ویتامین E، بتا-کاروتن، و همچنين لیکوپن است که برای سلامت انسان مفید خواهند بود. برخی اشخاص فعال در پزشکی جایگزین بر این باورند که میوه گل رز می تواند از طیف گسترده ای از نشانه ها و علائم گوارشی و همچنين التهابی پیشگیری یا به درمان آنها کمک کند.
به روش خاص، میوه گل رز سرشار از ویتامین C است، از این رو، بسیاری از فواید این ویتامین مانند پیشگیری و همچنين درمان سرماخوردگی و همچنين آنفلوآنزا و همچنين تقویت سیستم ایمنی را ارائه می کند. یک وعده ۱۰۰ گرمی از این میوه دارای ۴۲۶ میلی گرم ویتامین C است. با این وجود، مقدار زیادی از ویتامین C موجود در میوه گل رز طی فرآیند خشک کردن و همچنين فرآوری و همچنين همچنین طی ذخیره سازی از بین می رود. بر همین اساس، بسیاری از محصولات تهیه شده از میوه گل رز با ویتامین C مصنوعی غنی می شوند، در شرایطی که این مساله روی برچسب تمام محصولات عنوان نمی مي شود.
فواید سلامت
در پزشکی جایگزین یا مکمل، میوه گل رز به عنوان درمانی طبیعی برای انواع متنوع و گوناگون و مختلف معظلات و مسائل و مشکلات سلامت بهره بري و استفاده می مي شود که از آن هم جمله می قدرت به موارد زیر اشاره کرد:
– آرتریت
– کمر درد
– یبوست
– دیابت
– اسهال
– سنگ های کیسه صفرا
– نقرس
– اولسرها یا زخم ها
– عفونت های دستگاه ادراری
افزون بر این، برخی بر این باورند که میوه گل رز در تقویت سیستم ایمنی، بهبود گردش خون، کاهش التهاب، و همچنين حتی پیشگیری از بیماری قلبی نقش دارد. برخی از این ادعاها از پشتیبانی علمی بیشتری نسبت به بقیه برخوردار خواهند بود.
آرتریت
برخی مطالعات نشان داده اند که میوه گل رز ممکن است به بهبود نشانه ها و علائم استئوآرتریت (آرتروز) و همچنين آرتریت روماتوئید (یک نوع خودایمنی از بیماری آرتریت) کمک کند.
در مطالعه ای که در سال شمسي ۲۰۰۵ در نشریه the Scandinavian Journal of Rheumatology منتشر شد، پژوهشگران نقل از کردند که مصرف هر روز خدا پنج گرم مکمل میوه گل رز به مدت سه هفته کاهش درد آرتروز و همچنين نیاز به داروهای مسکن در مقایسه با گروهی که دارونما دریافت می کردند را موجب شد.
مطالعه ای دیگر در سال شمسي ۲۰۱۰ که در نشریه Phytomedicine منتشر شد، نشان داد که مکمل های میوه گل رز عملکرد بدنی در اشخاص مبتلا به آرتریت روماتوئید را بهبود بخشیده، ولي بايد توجه داشت تاثیر اندکی در کاهش درد داشته است.
برخی مطالعات نیز هیچ گونه اثر مفیدی را نشان نداده اند.
طی یک بررسی که در سال شمسي ۲۰۱۳ در نشریه Osteoarthritis and Cartilage منتشر شد، پژوهشگران این گونه نتیجه گیری کردند که میوه گل رز در بهبود آرتروز زانو موثر نبوده و همچنين در بهبود آرتروز کلی نیز فایده قابل اطمینانی نشان نداده است.
بیماری قلبی
بنابر نتایج مطالعه ای کوچک که در نشریه the European Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، میوه گل رز ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی در اشخاص مبتلا به چاقی کمک کند. در این مطالعه، ۳۱ شرکت کننده با شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از ۳۰ حضور داشتند و همچنين هر روز خدا تونیکی حاوی پودر میوه گل رز یا یک دارونما را دریافت می کردند.
بعد از شش هفته، گروهی که میوه گل رز دریافت کرده بودند، بهبود بیشتر در نشانگرهای بیماری قلبی شامل فشار خون سیستولیک و همچنين سطوح کلسترول نسبت به گروهی که دارونما دریافت کرده بودند را نشان دادند. به عنوان یک جنبه منفی، تيم مصرف کننده میوه گل رز افزایش در التهاب عروقی و همچنين عدم کاهش در فشار خون دیالوستیک را نیز تجربه کردند.
به پژوهش های بیشتر برای بررسی فواید و همچنين خطرات بهره بري و استفاده از میوه گل رز برای کمک به بهبود شرایط قلب نیاز است. همچنین، شواهدی قطعی مبنی بر این که میوه گل رز یک مکمل کارآمد برای کاهش وزن است، وجود ندارد.
دیابت
پژوهش های اولیه نشان داده اند که میوه گل رز ممکن است به پیشگیری از دیابت نوع ۲، به ویژه در اشخاص دارای عوامل خطرآفرین، مانند چاقی و همچنين فشار خون بالا کمک کند.
در مطالعه ای که در سال شمسي ۲۰۱۱ در نشریه the American Journal of Physiology منتشر شد، پژوهشگران دریافتند که یک دوره ۲۰ هفته ای مصرف پودر میوه گل رز به پیشگیری از دیابت در موش هایی که یک رژیم غذایی پر چرب را دنبال می کردند، کمک کرده است. کاهش انباشت سلول های چربی در کبد از عوامل موثر در این زمینه عنوان شد.
به گفته پژوهشگران، میوه گل رز قادر به عادی سازی سطوح قند خون و همچنين حفظ سطوح مناسب کلسترول بوده است. این نظریه مطرح شده است که ترکیبات موجود در این گیاه رشد سلول های بتا در پانکراس که مسئول تولید انسولین خواهند بود را تحریک می کنند.
به رغم نتایج امیدوارکننده، تقریبا هیچ پژوهشی در مورد بهره بري و استفاده از میوه گل رز با حضور سوژه های انسانی مبتلا به دیابت نوع ۲ صورت نگرفته است.
معظلات و مسائل و مشکلات گوارشی
میوه گل رز دیر زمانی است که برای درمان اسهال، زخم های معده، و همچنين دیگر معظلات و مسائل و مشکلات گوارشی بهره بري و استفاده می مي شود. شواهد روزافزون نشان می دهند که این روش درمان ممکن است به واقع موثر باشد.
بنابر یک بررسی در سال شمسي ۲۰۱۷ که توسط دانشگاه زاراگوزا در اسپانیا انجام شد، میوه گل رز تقریبا به مقدار و اندازه داروی لوموتیل (دیفنوکسیلات) که برای درمان اسهال بهره بري و استفاده می مي شود، می تواند در کاهش انقباض های ماهیچه های روده ای موثر باشد.
همچنین، به نظر می رسد میوه گل رز به واسطه تغییر در تعادل pH معده به کاهش خطر بروز زخم های معده کمک می کند. بر همین اساس، میوه گل رز ممکن است محیطی نامطلوب را برای باکتری هلیکوباکتر پیلوری ایجاد کند که از دلایل اصلی بروز رخم های معده است.
برای تایید این نتایج همچنان به پژوهش های بیشتری نیاز است.
کاهش کلسترول
نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف منظم عصاره میوه گل رز با کاهش سطوح کلسترول پیوند خورده است. این محصول، به ویژه برای بیماران چاق موثر بود. بیمارانی که برای شش ماه هر روز خدا یک نوشیدنی تهیه شده از پودر میوه گل رز را مصرف می کردند کاهش چشمگیر در سطوح کلسترول کلی خون را تجربه کردند.
بهبود شرایط پوست
روغن تهیه شده از میوه گل رز می تواند به لایه های عمیق پوست نفوذ کرده و همچنين سلامت این اندام را بهبود ببخشد. ویتامین C تولید کلاژن را تحریک می کند که می تواند به کاهش چین و همچنين چروک ها و همچنين خطوط پوست منجر مي شود. همچنین میوه گل رز حاوی ویتامین A است که رطوبت پوست را افزایش می دهد.
روغن میوه گل رز می تواند به مبارزه با آسیب پروتوهای فرابنفش خورشید نیز کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه بافت و همچنين رنگ پوست را بهبود بخشیده، و همچنين به بهبود لکه های تیره پوست کمک می کند. اسیدهای چرب اساسی در روغن گل رز نیز می توانند به بازسازی پوست کمک کنند. ولي بايد توجه داشت به خاطر داشته باشید که این روغن نباید به روش مستقیم روی آکنه مالیده مي شود.
افزون بر این، میوه گل رز حاوی کوئرستین است که مشخص شده است از ملانوما، نوعی جدی از سرطان پوست پیشگیری می کند.
عوارض جانبی بالقوه
میوه گل رز به روش کلی محصولی بی خطر در نظر گرفته می مي شود، ولي بايد توجه داشت ممکن است در برخی اشخاص موجب بروز عوارض جانبی، شامل حالت تهوع، اسهال، یبوست، سوزش سردل، کرامپ های معده، خستگی و همچنين سردرد مي شود. خطر بروز عوارض جانبی با مصرف دوزهای بیشتر افزایش می یابد. برخی اشخاص بی خوابی و همچنين خواب نامناسب و همچنين بی کیفیت را نیز نقل از کرده اند.
میوه گل رز می تواند با برخی داروها نیز تداخل ایجاد کند. بسیاری از این موارد با تراکم بالای ویتامین C در این میوه مرتبط خواهند بود. بر همین اساس، در صورتي که داروهای ضد بارداری مبتنی بر استروژن یا داروی ضد روانپریشی پرولیکسین (فلوفنازین) مصرف می کنید باید به تداخل با میوه گل رز توجه داشته باشید زیرا این داروها تحت تاثیر دوزهای بیش از حد ویتامین C قرار می گیرند.
همچنین، میوه گل رز دارای ویژگی های ادرارآور خفیف است و همچنين ممکن است آثار داروهای ادرارآور مانند لازیکس (فوروزماید) را تقویت کند. اثری مشابه ممکن است تراکم لیتیوم در خون را کاهش دهد و همچنين به روش بالقوه اثربخشی داروهای تثبیت کننده خلق و همچنين خو را کاهش دهد.
میوه گل رز حاوی ماده ای به نام Rugosin E است که می تواند موجب تشکیل لخته های خون مي شود. در صورت ابتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی، آمبولی ریوی، یا دیگر بیماری ها و همچنين شرایطی که شامل لخته های خون می شوند باید از مصرف میوه گل رز پرهیز کنید. همچنین، ممکن است میوه گل رز کارایی داروهای رقیق کننده خون، مانند وارفارین که برای پیشگیری یا درمان بیماری های قلبی عروقی بهره بري و استفاده می شوند را کاهش دهد.
در صورت ابتلا به اختلالات مرتبط با ماده معدنی آهن، مانند هموکروماتوز مراقب مصرف میوه گل رز باشید. ویتامین C موجود در این گیاه می تواند جذب آهن را افزایش دهد که احتمال تشدید بیماری را افزایش می دهد. اگرچه نادر است، ولي بايد توجه داشت ویتامین C موجود در میوه گل رز ممکن است خون را هرچه بیشتر اسیدی سازد و همچنين این شرایط موجب بیماری سلول داسی شکل یا تشدید آن هم مي شود.
به واسطه کمبود پژوهش ها در زمینه ایمنی، میوه گل رز نباید توسط کودکان، زنان باردار یا مادران شیرده بهره بري و استفاده مي شود.
دوز مصرف
دستورالعملی که به روش مستقیم میزان مصرف میوه گل رز را توصیه کرده باشد، وجود ندارد. به واسطه نگرانی ها در مورد خطر التهاب، بهره بري و استفاده بلند مدت از میوه گل رز توصیه نشده است.
کپسول های میوه گل رز به روش معمول در دوزه های ۵۰۰ تا ۱,۰۰۰ میلی گرم به فروش می رسند و همچنين مصرف در این محدوده بی خطر در نظر گرفته می مي شود. دوزهای بیش از ۲,۰۰۰ میلی گرم، به ویژه در صورتي که مکمل حاوی ویتامین C نیز باشد، ممکن است خطر مواجهه با عوارض جانبی را افزایش دهد.
عصاره میوه گل رز را با روغن اساسی رز یا میوه گل رز اشتباه نگیرید. عصاره ها و همچنين تنتورهای میوه گل رز به روش معمول بهره بري و استفاده خوراکی دارند. روغن های اساسی به روش معمول برای رایحه درمانی یا تنها بهره بري و استفاده خارجی کاربرد دارند.
به عنوان یک قانون کلی، هرگز بیش از مقدار توصیه شده روی برچسب محصول مصرف نکنید.
آذر ۰۹, ۱۳۹۹ 0
آذر ۰۲, ۱۳۹۹ 0
آبان ۲۷, ۱۳۹۹ 0
مهر ۰۸, ۱۳۹۹ 0