بروز رسانی آذر ۹ام, ۱۳۹۹ ۵:۴۵ بعد از ظهر
دی ۰۹, ۱۳۹۷ اخبار اجتماعی 0
خبرگزاری ایسنا: مدیرکل نهاد زمین شناسی و همچنين اکتشافات معدنی جنوب کشور با استناد به بررسیهای انجام شده تاکید کرد که اکثر دشتهای فارس به لحاظ پدیده فرونشست در حالت بحرانی قرار دارد.
طهمورث یوسفی بیان کرد: براساس آخرین مطالعات سال شمسي ۹۶ دشتهایی در این استان مانند کوار، زرقان، مرودشت، داراب و همچنين فسا دچار فرونشست بحرانی شدهاند که برخی از این نقاط ۶ تا ۹ سانت فرونشست داشتهاند.
وی با بیان اینکه از شمال تا جنوب فارس دشت های بحرانی وجود دارد، افزود: حداکثر فرونشست دشتها در فارس طبق این مطالعه مرتبط به محدوده شهرستان قیر و همچنين کارزین به عمق ۱۵ سانتیمتر بوده است.
مدیرکل نهاد زمین شناسی و همچنين اکتشافات معدنی جنوب کشور خاطرنشان کرد: فرونشست ۴ میلیمتری زمین در سال شمسي به لحاظ جغرافیایی امری عادی است ولي بايد توجه داشت بیش از این میزان وارد نقاط بحرانی میمي شود.
یوسفی مدیریت منابع آبی را مهمترین راهکاری عنوان کرد که میقدرت از بحرانی شدن دشتها به دلیل فرونشست جلوگیری کرد.
وی عوامل طبیعی غیرانسانی مانند تغییر اقلیم، شرایط ناپایدار زمین و همچنين گسل را از دیگر عواملی برشمرد که در ایجاد فرونشست تاثیرگذارند ولي بايد توجه داشت سهم اندکی در بروز این پدیده دارند.
مدیرکل نهاد زمین شناسی و همچنين اکتشافات معدنی جنوب کشور با تاکید بر اینکه پایش دشتها برای شناسایی نقاط پرخطر مستمر انجام میمي شود، عنوان کرد: پایش کل استان فارس در پدیده فرونشست به هزینه زیادی نیاز دارد که از عهده این نهاد به تنهایی خارج است ولي بايد توجه داشت در عین حال این نهاد خود به روش موردی به رصد نقاط بحرانی در طول سال شمسي میپردازد.
یوسفی همچنین در خصوص وضعیت تختجمشید که طی سال شمسيهای قبل بروز فرونشست در بنای تاریخی مطرح شده نیز گفت: وقتی صحبت از نشست در این بناها می مي شود منظور جریان آبرفتی آنها است در حالیکه بنای تخت جمشید روی سازههای آهکی قرار گرفته و همچنين ممکن است دچار برخی از پدیدههای حاصل از فرونشست مانند فروچاله مي شود.
آذر ۰۹, ۱۳۹۹ 0
آذر ۰۲, ۱۳۹۹ 0
آبان ۲۷, ۱۳۹۹ 0
مهر ۰۸, ۱۳۹۹ 0