بروز رسانی آذر ۹ام, ۱۳۹۹ ۵:۴۵ بعد از ظهر
آبان ۲۳, ۱۳۹۷ اخبار اجتماعی 0
ایرنا: عضو هیات علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه عسل مخصوص اشخاص دیابتی وجود ندارد،گفت: تبلیغاتی در فضای مجازی و همچنين اماکن عمومی در مورد عسل مخصوص دیابتی ها ديدن می مي شود که غیر واقعی است.
دکتر «گلبن سهراب» افزود: عسل حتی ۱۰۰ قسمت و بخش طبیعی یا عسل با گلوکز کمتر هم قند بیماران دیابتی را افزایش می دهد.
وی ادامه داد:هرچند عسل نسبت به قندهای تصفیه شده مانند شکر بهتر است، ولي بايد توجه داشت این موضوع نادرست است که گفته می مي شود عسل، قند بیماران دیابتی را بالا نمی برد. دیابتی ها عسل را به مقدار اندک و همچنين به جای قندهای ساده و همچنين با تجویز پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اینکه بگوئیم عسل قند دیابتی ها را افزایش نمی دهد یا این اشخاص به هر مقدار و اندازه می توانند عسل بخورند، نادرست است.
** دیابتی ها نان لواش و همچنين باگت بهره بري و استفاده نکنند
وی با اشاره به اینکه دیابتی ها از غلات تصفیه نشده و همچنين از نان های سبوس دار مصرف کنند، به این بیماران توصیه کرد که نان های سفید مانند لواش و همچنين باگت بهره بري و استفاده نکنند و همچنين سعی کنند برنج کمتری مصرف کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: این اشخاص در کنار برنج ساده از سالاد یا سبزیجات بهره بري و استفاده کنند. برنج های مخلوط با حبوبات مانند عدس پلو یا مخلوط با سبزی هایی مانند لوبیا و همچنين سبزی پلو نسبت به برنج ساده برتری دارد. دیابتی ها سبزیجات را به صورت خام یا آب پز مصرف کنند و همچنين از سبزیجات سرخ شده بهره بري و استفاده نکنند.
وی افزود: عمده مصرف گوشت این اشخاص باید گوشت سفید به خصوص ماهی باشد. اشخاص دیابتی حداقل هفته ای ۲ بار ماهی ، ۲ تا ۳ بار مرغ مصرف کنند و همچنين بهره بري و استفاده از گوشت قرمز را به حداقل برسانند.
سهراب، روغن های کلزا، زیتون و همچنين کنجد را بهترین روغن برای این بیماران اعلام کرد و همچنين گفت: آنان نباید روغن جامد، سرخ کردنی، کره و همچنين خامه بهره بري و استفاده کنند و همچنين حتی المقدور از سرخ کردن مواد غذایی اجتناب کنند.
وی با اشاره به اینکه حبوبات در برنامه جذاب و جالب و خوب غذایی آنان باید به مقدار زیاد وجود داشته باشد، گفت: حبوبات دارای پروتیین گیاهی است و همچنين فاقد کلسترول و همچنين حاوی فیبر محلول زیادی است که همچنين و علاوه بر تامین پروتیین مورد نیاز در کنترل قند این اشخاص تاثیر مثبت قابل توجهی دارد.
** بیماران دیابتی نباید در یک وعده حجم زیادی غذا مصرف کنند
وی ادامه داد که بیماران دیابتی نباید مدت طولانی غذا نخورند و همچنين در یک وعده حجم زیادی غذا مصرف کنند که این کار سبب بالا و همچنين پایین رفتن یا به عبارتی نوسان قند خون می مي شود.
سهراب با اشاره به اینکه مهمترین چیزی که در برنامه جذاب و جالب و خوب غذایی بیماران دیابتی بر کنترل قند خون آنان تاثیر دارد، مقدار مناسب کربوهیدرات است، گفت: در این اشخاص باید کربوهیدرات دریافتی در روزهای متنوع و گوناگون و مختلف ثابت باشد و همچنين مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است این مقدار کربوهیدرات توزیع مناسبی در طول روز داشته باشد و همچنين در قالب ۳ وعده اصلی و همچنين ۳ تا ۴ میان وعده توزیع مي شود.
وی ادامه داد: دیابتی ها تصور می کنند که کربوهیدرات تنها و فقط در نان و همچنين غلات و همچنين قند های ساده است که این تصور درست نبوده و همچنين همچنين و علاوه بر آنها در میوه و همچنين لبنیات حاوی کربوهیدرات خواهند بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بیماران دیابتی بدانند که یک لیوان شیر یا ماست و همچنين یک دانه میوه متوسط معادل یک برش نان، قند دارد.
وی با اشاره به اینکه یک عدد میوه متوسط حدود ۱۵ گرم قند دارد و همچنين می تواند قند خون دیابتی ها را بالا ببرد، افزود: این بیماران در یک شبانه روز حداکثر ۲ تا ۴ واحد (تقریبا معادل ۱۰۰ گرم ) میوه مصرف کنند و همچنين سعی کنند بیشتر ویتامین ها و همچنين آنتی اکسیدان مورد نیاز را از طریق تيم سبزی ها تامین کنند.
آذر ۰۹, ۱۳۹۹ 0
آذر ۰۲, ۱۳۹۹ 0
آبان ۲۷, ۱۳۹۹ 0
مهر ۰۸, ۱۳۹۹ 0