بروز رسانی اسفند ۹ام, ۱۳۹۹ ۱:۲۲ بعد از ظهر
خرداد ۱۳, ۱۳۹۵ اخبار اجتماعی 0
هرچند وقت یکبار خبر ریزش یکی از خیابانها به گوش میرسد، گاهی لوله آبی میشکند و همچنین گاهی خاک زیر پای آسفالت را خالی میکند. می نامند با وقوع یک زلزله حتی با پایین ترین ریشتر همه ۵۰ میلیون ساکن زیر زمین تهران به روی آن هم میآیند و همچنین ساکن آن هم خواهند شد. ولی باید توجه داشت روی تهران هم معلوم نیست چه خبر می باشد. بحثهایی از مخاطرات جدی که همواره تهران را تهدید میکند به گوش میرسد. ولی باید توجه داشت و همچنین اگرهایی که مو را بر تن شنونده سیخ میکند؛ در صورتی که سیل بیاید چند بزرگراه را آب خواهد برد! در صورتی که دماوند غرش کند تا مهرآباد خواهد سوخت و همچنین اگرهای دیگر.
شهرداری همچنان در حال ساخت مترو می باشد و همچنین روی زمین را هم با ساخت خیابان های جدید و همچنین پارک ها تلاش می کند به جایی جهت زندگی آرام شهروندان تغییر پیدا کردن کند ولی باید توجه داشت با وجود همه اینها ساکنین پایتخت خیالشان راحت نیست و همچنین دائم از خود می پرسند آیا پایتخت در مقابل مخاطرات دوام خواهد آورد؟
تهران و همچنین زلزله
با توجه به جمعیت ۱۵٫۶ میلیون نفری تهران زلزله در صدر مخاطرات آن استان قرار دارد. براساس بررسی ها پایتخت، ششمین شهرستان پرمخاطره دنیا از جانب «زلزله» می باشد. در قسمت هایی از استان تهران مناطقی وجود دارد که دقیقا روی خط زلزله قرار دارند. «برج میلاد»، بلندترین نقطه دیدن کردن و نمایش تهران یکی از همین موارد می باشد. «بیمارستان محک» در تهران یکی از محل هایی می باشد که با توجه به وجود سنگ های ریز و همچنین درشت در قبل محل وقوع پدیده «بهمن سنگی» بوده می باشد. «اتوبان همت» که روی خط روددره به عرض ۴۰۰ متر طراحی شده می باشد که پیش بینی می می شود بعد از وقوع سیل در تهران سیلاب امکان عبور از آن هم وجود ندارد.
همچنین «اتوبان امام و پیشوا علی(ع)» و همچنین «اتوبان چمران» نیز با همین مشکل مواجه خواهند بود. رود دره محلی می باشد که بعد از وقوع یک سیل، آب از آن هم مسیر حرکت می کند، پیش بینی محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و همچنین معماری شورای اسلامی شهرستان تهران آن می باشد که در زمان بحران سیلاب، بزرگراه امام و پیشوا علی (ع) نقش یک رود دره را ایفا کند و همچنین تمام خودروهای در حال تردد در آن بزرگراه در معرض خطر قرار می گیرند.
محمد تقی کرهای، ریاست نهاد زمینشناسی و همچنین اکتشافات معدنی کشور با گفتن آنکه در صورتی که در زمان وقوع سیلاب، «رودخانه کن» طغیان کند به «معدن خلیج» و همچنین حتی «فرودگاه مهرآباد» خسارت وارد میکند، گفت: نشست زمین بایستی و حتما در شرایط فعلی مورد توجه قرار گیرد؛ در جنوب تهران نرخ نشست زمین به یک میلیمتر در روز رسیده. اتفاقی که تهران را با نشست سالانه ۳۶ سانت زمین در جهان رکورددار کرده می باشد.
به نظر ریاست نهاد زمینشناسی و همچنین اکتشافات معدنی کشور در حوزه مخاطرات دو راهکار وجود دارد. او در آن باره گفت: در راهکار اول بایستی و حتما از منشا خطر فاصله بگیریم، ولی باید توجه داشت در تهران آن مساله امکان تحقق ندارد؛ بنابراین بایستی و حتما مقاومسازی مقرون به صرفه بناهای مهم شهرستان را در دستور کار قرار دهیم.
نشست خیابان ها در شهرستان تهران
دهم تیرماه سال شمسی ۹۱ قسمتی از خیابان ولیعصر در منطقه منیریه و همچنین ابتدای خیابان فروزش ریزش کرد. شرکت مترو تهران در واکنش به آن اتفاق با گفتن آنکه آن حادثه به تونل مترو آسیبی وارد نکرده و همچنین در اثر عملیات عمرانی شرکت متروی تهران نبوده می باشد اعلام کرد « تونلهای مترو در مسیر مذکور با بهره بری و استفاده از دستگاههای مکانیزه حفاری، منطبق با آخرین فناوری روز دنیا و همچنین خیلی زیاد ایمن حفاری میمی شود و همچنین امکان ریزش زمین در اثر فعالیت دستگاههای مذکور وجود ندارد.»درست ۱۹ روز بعد در تاریخ ۲۹ تیرماه دوباره حادثه از راه رسید.
آن بار دور یک کانال تاسیسات زیرزمینی در خیابان ولیعصر(عج) بالاتر از پارک ساعی ریزش کرد.آبان ماه سال شمسی قبل تقاطع خیابان بهشتی و همچنین ولیعصر و همچنین حوالی بن بست کوزه گر و همچنین دلبسته، زمین فرو نشست. علت حادثه آنگونه که مسوولان اعلام کردند نشست خاک زیر آسفالت در اثر عملیات شرکت آب و همچنین فاضلاب بود. با شروع سال شمسی جدید نشست زمین نیت و اراده رفتن از تهران را نداشت. شانزدهمین روز از فروردین ماه امسال یک بار دیگر نشست خیابان در تهران حادثه آفرین شد. آن اتفاق در خیابان مولوی حد فاصل میدان محمدیه و همچنین قیام رخ داد.
عمق آن نشست حدود ۵ متر بود و همچنین قطر آن هم بیش از یک متر مربع. آنگونه که ایسنا به گفته کرد؛ محل مذکور در مجاورت کارگاه خط هفت مترو تهران بود. اتفاقی که همه عوامل شهرداری، شرکت گاز، آتش نشانی، پلیس راهور و همچنین … را به محل حادثه کشاند ولی باید توجه داشت به تا حال مشخص نشده که عامل آن هم دقیقا چه بوده می باشد.
چه عاملی خیابان های تهران را تا آن حد آسیب پذیر کرده که هر روز یک گوشه اش فرو می نشیند؟
تاثیر ساخت تونل های مترو در ریزش خیابان ها بدون واسطه و غیر مستقیم می باشد
علی اکبر روحنواز، مدیر روابط عمومی مترو تهران در گفت و همچنین گو با روزنامه «ابتکار» در پاسخ به آن سوال می گوید: در صورتی که جغرافیای مترو شهرستان تهران را با جغرافیای ریزش خیابان ها مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که اکثرا و بیشتر ریزش ها مرتبط به منطقه ها و مناطق جنوبی بوده و همچنین در شرق وغرب شهرستان چنین مشکلی وجود نداشته می باشد. او همچنین با گفتن آنکه اکثرا و بیشتر ریزش ها در شوش، مولوی و همچنین چنین مناطقی رخ می دهد در تشریح علت می گوید: در صورتی که قرار بود به صرف کندن تونل ریزش رخ دهد چرا در قسمت های دیگر شهرستان چنین اتفاقی رخ نمی دهد؟ ما در کندن تونل های مترو در آن منطقه ها و مناطق با مشکلاتی شامل انشعابات بی بهره بری و استفاده و همچنین قدیمی روبه رو هستیم. مثلا لوله ای ۵۰ سال شمسی پیش در زیر زمین جاگذاری شده می باشد و همچنین مرتبط به هیچ ارگانی نیز نیست.
طبیعتا در ساخت تونل های مترو ما با چنین موانعی روبه رو هستیم که در طول زمان باعث شستن خاک زیر زمین می می شود و همچنین نهایتا به شکل ریزش آسفالت یا مواردی دیگر برز می کند.روحنواز می افزاید: هنگام و زمانی که تونل احداث می می شود چنین مشکلاتی نمایان خواهد شد و همچنین نمی می شود آن هم را به کنده کاری مترو مرتبط کرد. خاک های مرده، آب سرگردان و همچنین شبکه های آب و همچنین فاضلاب در زیر زمین وجود دارند.
تهران فرسوده می باشد
کارشناسان می نامند تهران در معرض خطر می باشد مسوولان نیز آن موضوع را تائید می کنند و همچنین بررسی ها بر آن هم صحه می گذارند. براساس آمار در ۶ ماه اول سال شمسی پدیده سیل تشدید میمی شود و همچنین به دلیل گرم شدن سطح زمین امکان وقوع زلزله نیز افزایش مییابد؛ دو پدیده ای که خیلی زیاد خطرآفرین بوده و همچنین با توجه به موقیعت جغرافیایی تهران هرلحظه آن هم را تهدید میکند. کارشناسان سالهاست وعده آن هم روز را دادهاند که تهران در مواجه با هر یک از آن پدیده دچار سکته ای طبیعی می شود. موضوعی که توجه جدی مسوولان را می طلبد.
اسفند ۰۹, ۱۳۹۹ 0
آذر ۰۹, ۱۳۹۹ 0
آذر ۰۲, ۱۳۹۹ 0
آبان ۲۷, ۱۳۹۹ 0