بروز رسانی آذر ۹ام, ۱۳۹۹ ۵:۴۵ بعد از ظهر
عاقبت عوارض وحشتناک گوش کردن به موزیک
هر روز کاربران زیاد بسياري عبارت دانلود آهنگ جدید را در موتورهای جستجو، جستجو میکنند و برای این جمله وبقیه جمله های مشابه سایتهای زیاد بسیار زیاد ی تولید شده که در عکس زیر حدود ۷۳ ملیون نتیجه را جهت جمله دانـلود موزیک جدید مشاهده میکنید.
دانـلود موسیقی
دانلود تک آهنگ جدید
در این نوشته قصد داریم در مورد موسیقی ، انواع آن، علت تحریم، نظر قرآن مراجع مضرات جهان یی و اخروی آن به صورت اسلامی منطقی بحث کنم.
موسیقی چیست؟
مجموعه صداهایی است که از دستگاه های صوتی موسیقی به صورت ضربی غیر ضربی تولید می شود که موسس آن شیطان است (بنابر روایت رسول اکرم (ص) که فرمودند ابلیس اولین فردی بود که مرتکب غنا شد).
انواع موزیک کدام ها اند؟
از نظر دین مقدس ادرود موزیک به ۲ نوع است:
۱- موسیقى مطرب مناسب با مجالس لهو لعب و عیاشی که وقت گوش دادن به آن آدم را به وجد میاورد.
۲- موسیقى غیر مطرب معمولى که آدم را به هیجان شهوى وجد وا دار نمیکند.
همان گونه که میدانید وقتی که مریض میشویم پیش دکتر مراجعه میکنیم، وقت ی که اتومبیل ما خراب می شود پیش میکانیک مراجعه میکنیم؛ اگر مریض شویم ما بدون اینکه چیزی نمیدانیم دارو استفاده کنیم یا دست به مرمت اتومبیل بزنیم کار احمقانه ای است به همین ترتیب به تمام موارد زندگی خود پیش کارشناس مراجعه میکنیم تا مساله را ما را بر طرف سازد. در امورات دینی و احکام ۳ حالت دارد یا می بایست شما مجتهد باشد، یا محتاط باشید و یا مقلد باشید به این ترتیب اگر مجتهد و محتاط نیستید بایستی از مرجع تقلید اعلم تقلید بکنید .
همه مراجع تقلید گوش دادن به موزیک که مطرب بوده و مناسب مجالس لهو لعب و عیاشی است زمان گوش دادن به آن آدم را به وجد می آورد را حرام دانسته اند. و همه مراجع تقلید موسیقی که برخلاف شماره اول است به مفهوممناسب جلسات لهو لعب و عیاشی نیست و آدم را به وجد نمی آورد را حرام نمی دانند مگر آیا ت عظام گلپایگانى (ره) صافى گلپایگانى (دام عزه).
حرام چیست؟ حرام گناه کبیرهی است که با دوباره تکرار آن وسیله ذلت و بدبختی آدم در جهان و آخرت فراهم می شود . با انجام حرام تکرار آن باعث می شود از خداوند دور شویم، از عبادات لذت نبریم، به معنویات علاقه ای نشان ندهیم و نسبت به آنان دلسرد شویم، نسبت به واجبات کاهل میشویم، قلب چرکین می شود ، شیطان بر ما چیره می شود و آنجاست که وا ویلاست!
چرا موزیک حرام شده است؟ علت تحریم و مضرات آن چیست؟
علت تحریم موسیقى حرام واضح است، زیرا موزیک های شهوت زا آدم را به لهو لعب عیّاشى وبى بند و بارى سوق میدهد باعث تزلزل اعتقادات مذهبی می شود ی که اعتقادات مذهبی به تزلزل کشیده شد آنجاست که مانند بی دینان در امورات خود جهان یی خود عمل میکنیم، که این، سبب بدبختی آدم در جهان آخرت می شود .
بهتر چرا حرام شد؟ معین ه که خدا هرچیزی را که جهت ما در جهان و آخرت ضرر داشته حرام کرده آن چیزی هم که به خاصیت ما در جهان آخرت بوده واجب گردانیده، این مورد هم از روی مهربانی خدا نسبت به مخلوقش حرام شده تا مخلوقش به گناه و حرام گرفتار نشود که اسباب بدبختی او در جهان آخرت فراهم شود. در غیر آن از خدا چه کم میشد که ما موزیک حرام گوش کنیم؟ حیف نیست این پر اهمیت را صرف گوش دادن به موسیقی های بی معنی و پوچ بگردانیم و گناه جمع کنیم؟ نکته مهمی که قابل ذکره اینه که ما را خدا خلق کرده است، قرآنی هم فرستاده که آدم به گمراهی کشیده نشوند (همان گونه که وقت ی تلوزیونی میسازند با آن دفترچه راهنما مینویسند که طرز مصرف آن را به صورت درست بدانیم) آیا این درست است ما که مخلوق هستیم از خالق در چیزهای که ما را امر و نهی کرده پیشی بگیریم؟ به راستی ما خوبتر میدانیم یا آنکه ما را خلق کرده ؟ جواب معین است.
از مضرات دیگر موزیک میتوان به اعتیاد به موزیک اشاره کرد یکى از آثار سوء موسیقى این است که نوازنده یا شنونده را معتاد میکند و این اعتیاد عواقب بدى به دنبال دارد؛ همچنان سر و صداى خیلی ی که تولید می شود براى دستگاه شنوایى ضرر آور است؛ تأثیر سر صداى خیلی برروح و روان آدم هم یکى از آثار بد موسیقى قلمداد میشود، از مضرات جسمیموزیک اینست که سر صوت زیاد حساسیت را نسبت به حمله ویروسها خیلی میکند وناراحتیهای کلیوی، زخم معده وفساد دندانها از آثار بد سر و صدا محسوب میشود. فقط این موارد نیست بلکه از دیگر مضرات جسمی موسیقی میتوان به ضرر رسانیدن به معده اشاره کرد. بر طبق تست هایى که پرفسور «لودویگ دوملینگ» در مورد موزیک هاى شبکوتاه، موزارت، سمفونی، سرنوشت بتهون، موزیک بیت، آوازهاى پاپ یعنى موسیقی مدرن نسل جوان انجامداده و تست های مکررّ انجام گرفته، ترشح عصاره گوارشى معده و اسید کلریدریک در کسانى که به موزیک پاپ گوش کرده بودند، بیش از سائرین تقلیل و کاهش یافته بود. همچنان موسیقی باعث کوتاهی عمر می شود زیرا در ارزیابی هایى که محققّان کرده اند، از بین ۴۶ نفر موزیک دان نوازندگانایتالیایی، فرانسوی، انگلیسی، آلمانى غیره، متوسط عمر آنان ۴۷ سال بوده است.
بنده خودم در جامعه زیاد دیدم که جوانی که به امورات مذهبی خیلی پایبند بود، بخاطر گوش دادن به موزیک و موسیقی بعد از مدتی به صورت کامل عوض شد و نه تنها واجبات را انجام نمیداد بلکه حرام هایی را انجام میدهد. بله این چنین است، موسیقی حرام آدم را به سوی حرام سوق میدهد همان گونه که قرآن کریم، مداحی، سخنرانی های مذهبی آدم را به سوی معنویات سوق میدهد؛ حرام ذلت خواری است، معنویات رسیدن به درجات عالی اخروی و زندگی درست سالم در جهان . گزینش با شماست!
نظر قرآن در مورد موزیک
در قرآن کریم این آموزش بزرگ الهی در مورد موزیک نیز اشاره شده است:
در سوره مبارکه لقمان آیه ۶ چنین آمده است: «و برخي مردم خریدار سخنان بیهوده و سرگرم کننده اند تا بی هیچ عملی دیگران را از راه خدا گمراه کنند و آن را به سخره گیرند؛ آنان جهت شان عذابی خوارکننده است». همين طور در سوره حج آیه ۳۰ به «واجتنبوا قول الزور/ از سخن باطل دوری بکنید » اشاره شده است.
آیت الله مکارم شیرازی در تفسیر آیه شش سوره لقمان در مورد جایگزین های موزیک می نویسد:
«برای رفع خستگی ایجاد نشاط، راه های مناسب سالمی وجود دارد، مانند سیروسفر ، ورزش، دید و بازدید، گفت گوهای علمی انتقال تجربه از تمام مهم تر رابطه با آفریدگار هستی که فقط آرام بخش دل هاست، جهت چه خود را سرگرم لذت هایی کنیم که پایانش ذلت و آتش است؟».
فروردین ۱۶, ۱۳۹۵ 0